- Mijn specialiteiten

 

Mijn specialisaties

Als gediplomeerd pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet en tevens geregistreerd bij Procert – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Tevens ben ik opgeleid tot medisch pedicure sport en ben SCAS geaccrediteerd. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. Ook bij reuma wordt in veel gevallen de behandeling door de ziektekostenverzekering gedekt. 

 

Belaste sportvoet

Voeten van een sporter worden vaak meer of langdurig eenzijdig belast. Hierdoor kunnen eelt, likdoorns of blessures ontstaan. De primaire preventie is o.a.te bevorderen door goed advies, adequaat schoeisel en juiste sokken. Ik heb als medisch pedicure sport een signalerende en adviserende functie. Ik behandel zo mogelijk de klachten. Ligt dit buiten mijn professie wordt de cliënt doorgestuurd naar de juiste discipline.

 

 

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

 

 

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet. Deze techniek wordt ook gebruikt na het verwijderen van veel eelt of een likdoorn.

 

 

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren of een ingroeiende nagel te verhelpen.

 

Nagelreparatie

Middels nagelreparatie kunnen nagels begeleid worden bij b.v. stootnagels en gerepareerd worden na herhaaldelijk breken. Deze reparatie wordt toegepast met gel of acryl.